Közhasznúsági jelentés 2010.

Melléklet a 2010. évi Közhasznú Egyszerűsített Éves Beszámolóhoz

JAM Táncműhely Közhasznú Kulturális Egyesület
Az Alapítvány székhelye: 1132 Budapest, Csanády u. 7.
Az Alapítvány adószáma: 18129346-1-41

Az Egyesület megalakuláskor közhasznúsági minősítést kapott. Bírósági végzés száma: 60724/2007.

Az Egyesület célja és közhasznú tevékenysége
Az Egyesület céljai:

Az egyesület célja, hogy táncoktatási tevékenységével, klubprogramok létrehozásával lehetőséget biztosítson a tánc iránt érdeklődő egyéneknek, csoportoknak, hogy az egyesület által létrehozott közösségi térben elégítsék ki a tánc iránti igényüket, fejlesszék képességeiket és éljék meg társas viszonyaiknak egy aktív szegmensét a csecsemőkortól az időskorig.

Az Egyesület tervezi különböző, a táncból kiinduló rendezvények, táncelőadások szervezését és lebonyolítását, mind a tánc népszerűsítésének mint a mozgásformának, mind a szociális-közösségi mivoltának előtérbe helyezése érdekében. Ezen felül a kultúra tágan értelmezett körében is szerepet vállal a programok szervezése terén, társterületek bevonásával (pl.: filmklub, fotókiállítás, stb…)
Az Egyesület a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. § c.) pontjában megjelölt közhasznú tevékenységek közül az alábbi közhasznú tevékenységeket végzi:

- nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,

- kulturális és művészeti tevékenység,

- sporttevékenység.

Az Egyesület 2010. évi tevékenységei:

Egyesületünk fontos célkitűzése a különböző, a táncból kiinduló rendezvények szervezése és lebonyolítása, mind a tánc népszerűsítésének, mint mozgásformának, mind a szociális-közösségi mivoltának előtérbe helyezése érdekében. Ezen felül a kultúra tágan értelmezett körében is szerepet vállal a programok szervezése terén, társterületek bevonásával (pl.: filmklub, fotókiállítás, stb…)

- Táncoktatási tevékenység. Tánciskolánk összesen több mint 25 műfajban, több szinten (kezdő, középhaladó, haladó) kínál tánctanulási lehetőséget a tánc iránt érdeklődőknek nem csak hét közben, hanem hétvégenként is. Az órákat szakmailag magas szinten, művésztanárok vezetésével tartjuk. A tánc, programszervezői tevékenységünk és tanáraink személyiségének köszönhetően nagymértékben járulunk hozzá „diákjaink” közösséggé formálódásának.

- Nyári tánctábor – A 2010-es évben harmadszor rendeztünk nyári tánctábort, több mint 70 fő részvételével Fonyódligeten. A tábor napi 8 táncórát foglalt magában, és minden este megteremtettük a szórakozás lehetőséget a táborozók részére. Tartottunk vetélkedőket, ismeretterjesztő filmvetítéseket, beszélgetéseket, városnézést, közös főzést, koncertet, borkóstolást, kisvasutazást, táncmulatságot. A programok lebonyolítását az Egyesület alkalmazottai, és önkéntes- és tiszteletbeli tagjainak részvételével végeztük.

- Ingyenes Nyílt Nap Táncnépszerűsítő tevékenységünk kapcsán, a támogatási időszak alatt is megrendeztük az ingyenes nyílt napokat székhelyünkön az őszi szezon kezdeteként. A két nap alatt több mint 20 féle táncba kóstolhattak bele az érdeklődők, akik több mint 200-an jelentek meg a rendezvényen.

- Swing Klub – 2008 szeptemberében indítottuk el a Swing Klub elnevezésű táncklubot, mely lehetőséget biztosít a hozzánk járó, és a más tánciskolákban tanuló táncosoknak arra, hogy gyakorolják az órán elsajátítottakat és baráti társaságban, kellemes légkörben kapcsolódhassanak ki, zenei ízlésüknek megfelelő szórakozás keretében. Ezt a népszerű eseményt a 2010/2011-es évben is megrendeztük minden hónap utolsó vasárnapján. A rendezvényen átlag 40-50 fő vesz részt egy-egy alkalommal.

- Filmklub – 2008 októberében tartottuk az első JAM Filmklubot, melyet havi egy alkalommal rendezünk meg, és azóta hagyománnyá vált. Igyekszünk olyan filmeket bemutatni, melyek témájukban vagy hangulatukban kiteljesítik a táncos életérzést. Ezen kívül újabb közösségi színteret adunk a hozzánk járó táncosoknak társas kapcsolataik megéléséhez. Egy-egy alkalommal 15-30 fő jelenik meg a vetítéseken.

- Kézműves foglalkozások – Az évben több alkalommal, főleg ünnepekhez kapcsolódóan tartottunk ajándékkészítő szakköröket, műhelynapokat, amelyen felnőttek és gyerekek egyaránt kipróbálhatták kreativitásukat és új technikák megtanulásával gazdagíthatták képességeiket.

-  2010 tavaszán első alkalommal szerveztük meg a Zene körútja című rendezvényünket. Május 30-án, vasárnap délután 17 órától 19 óráig átváltoztattuk a szürke Teréz és Szent István körutat! Fergeteges utcazenélést és utcatáncolást, azaz egy hatalmas KARNEVÁLT rendeztünk! Utcazenészekkel és tánccal töltöttük meg két órára a körutat, melyen a gospell kórustól kezdve, a salsa bulin át, a kelta népzene, az afro és a hip-hop is helyet kapott. Mind a szervezők, mind a fellépők önkéntesen, díjazás nélkül vettek részt a megvalósításban, mely összesen mindegy 150 főt jelent. Fellépők, programok: Aztec Ray & The Serpent Gods, Dj Adalberto – salsa, Drumsters, Gengszter utcabuli, Golgota Gospel Kórus, Hajdú Melinda – szaxofon, Hoissassaa Táncház, Kovácsovics Fruzsi és Dávid, Lighthouse – világzene, Mathias és Mityu, SambAmizade, SEM-rock ír-kelta népzene, Sunshine Jazz Band és Bársony Bálint, Szteppesek lépcsője, Tilos Rádió, Táncház pár nélkül, Utcai Táncok Egyesület

- Karácsonyi ajándékgyűjtési akció az SOS Gyermekfalu Alapítvány javára. A tánciskolába járó vendégeink által felajánlott játékokat, édességeket, ruhákat eljuttattunk az Alapítványhoz a karácsonyi ünnepek előtt.

Az Egyesület gazdálkodása:

Az Egyesület a Központi Költségvetéstől 2010.-ben 370 eFt támogatást kapott, melyet pályázati úton nyert.

Az alapító tagoknak tiszteletdíj nem került kifizetésre, személyi jellegű kifizetés 3 062 eFt történt, mely teljes egészében bérköltséget takar.

Az egyesület bevétele az alapító tagok tagdíjbefizetéséből, magánszemélyek és társaságok adományaiból, pályázati úton nyert támogatásokból tevődik össze, összesen  7 541 eFt értékben.

Az egyesület 2010. évre a bérköltségen felül 4 471 eFt költséget számolt el, melyek bérleti díjat, közüzemi díjakat, Internet költséget, jogdíjakat, nyomtatvány és irodaszer költségeket tartalmaznak.

Az Egyesület 2010.-ben nem hajtott végre beruházást.

Az Egyesület 2010. évben nem nyújtott támogatást.

Budapest, 2011. április 20.